VILLA HORTENSIA
De boomgaard
Foto's boomgaard
Fruitige kiekjes
Foto's hortensia's
Het begin van.....
Jaargetijden
Overige "Huis"dieren
Speciale kiekjes
Verbouwen
NIEUWTJES
KLEINKINDEREN
JOCK & PEBBLES
AZOREN 2012
CURACAO 2004
ZUID AFRIKA 2006-13
FAVORIETE LINKS
GASTENBOEK
 


De Boomgaard:

Onze boomgaard kent nog maar een oude reus, de notenboom. De rest van alle appel-, peren-, kersen- en jonge pruimenbomen zijn in 2003, 2005 en 2007 geplant en een aantal van hen beginnen ons al behoorlijk wat werk te bezorgen. Toch blijft de oude rakker onze favoriet. Het grote en schaduwrijke terras onder de boom wordt dan ook vaak gebruikt om op warme zomerdagen, ook al zijn deze er veel en veel te weinig, lekker te genieten van alle rust om ons heen.

In juni / juli is het kersen- en frambozentijd, tijd voor sapjes en jam. Vanaf augustus is het pas echt werken geblazen, pruimensap en -jam, appelmoes en stoofpeertjes maken, avond aan avond. Alle bomen groeien als kool, het wordt dus ieder jaar een beetje meer. Het is een sport het vallen van het fruit net voor te blijven zodat het fruit onbeschadigd blijft en niet eerst aangevreten wordt door de kippen, ganzen of schapen, want die lusten er ook wel pap van.

Na het fruitseizoen heerst er weer enigszins rust in de tent en blijft alleen nog het periodieke maai- en snoeiwerk over. 

Onze notenboom met eronder ons favoriete terras.
  
 
hans.peggy@villahortensia.nl