VILLA HORTENSIA
NIEUWTJES
KLEINKINDEREN
JOCK & PEBBLES
AZOREN 2012
CURACAO 2004
ZUID AFRIKA 2006-13
Favoriete foto
Agatha's Crocodiles
Beverly Hills
Bombyx Zijdefarm
Hluhluwe Umfolozi:
Foto's H.U. 2007
Foto's H.U. 2008
Foto's H.U. 2009
Ithala
Kruger Park:
Leopard Mountain
Luiperdskloof
Mama Tau
Moholoholo
Nijlpaard Jessica
Panoramaroute
Rhino River Lodge
Sefapane
Shiluvari
Tshukudu
ZUID-AFRIKA 2013
FAVORIETE LINKS
GASTENBOEK
 

Hluhluwe Umfolozi Game Reserve

Het Hluhluwe (uitspraak: sjloesjloewe) Umfolozi Game Reserve is zoals de naam het al zegt verdeeld in 2 delen, het Hluhluwe-deel in het noorden en het Umfolozi-deel in het zuiden. Het park is gelegen in het oosten van de provincie Kwazulu-Natal.

Om dit park geheel te kunnen bezichtigen heb je enkele dagen nodig. Wees vooral voorzichtig op de harde wegen, deze hebben nogal veel "potholes" (gaten in het asfalt) waardoor de kans groot is dat je je auto aan gort rijdt!!! Doordat je teveel let op de dieren, die overigens in overvloed te bewonderen zijn, heb je dit zo "in de gaten"! en ga je vanzelf beter opletten! Eenmaal met je snuffel tegen het raam knotsen doordat je in zo'n pothole terecht komt ala, maar een tweede of zelfs een derde keer gaat echt pijn doen!!!!

De diversiteit van dit park is geweldig, ook dit park heeft prachtige vergezichten, zowel op hoge - als laag gelegen delen. Vooral het noordelijke en middelste deel van het park zijn uitermate geschikt om dieren te spotten. De gravelpaden zijn redelijk tot goed begaanbaar, overzichtelijk en lekker breed.

Zowel in 2007, 2008 als 2009 zijn we naar dit park geweest en het zal zeer zeker niet de laatste keer zijn.

  
 
hans.peggy@villahortensia.nl