VILLA HORTENSIA
De boomgaard
Foto's hortensia's
Het begin van.....
Jaargetijden
Lente
Zomer
Sneeuwfoto's
Winterse rijp
Kerst in De Peel:
Kerstfoto's
Overige "Huis"dieren
Speciale kiekjes
Verbouwen
NIEUWTJES
KLEINKINDEREN
JOCK & PEBBLES
AZOREN 2012
CURACAO 2004
ZUID AFRIKA 2006-13
FAVORIETE LINKS
GASTENBOEK
 

Kerst in De Peel en wat daaraan vooraf gaat:

De Kerstperiode in huize Villa Hortensia begint ieder jaar zo rond begin november. De tuincentra in de omgeving pakken de kerstballen uit en alle tralala er omheen. Omdat wij regelmatig in deze tuincentra vertoeven, is het dan ook logisch dat we ook veel te vroeg in het jaar besmet raken met het "Kerstvirus" en kunnen niet wachten tot het zover is.

We hebben geen kleine kinderen meer in de familie, maar vinden het toch ongepast om vóór Sinterklaas onze ballen uit te pakken. Maar als de oude heer op 6 december weer richting Spanje gaat, rennen wij als een idioot naar de zolder en laten ons weer verrassen wat er allemaal voor moois en gezelligs in de dozen zit.

Ja hoor, nu is de Kerststress pas echt begonnen! Het hele huis staat vol met dozen. Natuurlijk hebben we veel te veel en wordt het weer passen en meten om alles een plaatsje te geven. Alle overtollige prullaria die normaal het hele jaar door de kamers verfraaien zullen moeten wijken voor al deze glitter en glamour en verhuizen in deze periode naar de slaapkamer.

Toch vinden we dat we niet genoeg hebben en moeten we nog even iets nieuws in de boom of hebben we weer iets "gezelligs" gezien wat we beslist moeten hebben. Hup weer de auto in en nog meer Kerstsfeer snuiven in al die fraai uitgedoste Kerstafdelingen in de winkels en tuincentra. "Ik wil het, ik wil het" is dan ook een uitspraak die bij ons veelvuldig over de tong gaat.

 

Jammer genoeg kunnen we dit jaar niet alles uitpakken omdat we nog flink aan het verbouwen zijn, maar dat mag de pret niet drukken! Normaal gesproken zijn de hal, de keuken, de woonkamer en zelfs het toilet totaal in Kerstsfeer. Dit jaar zijn alleen de woonkamer, de keuken gedeeltelijk en de gevel van de boerderij versierd. Volgend jaar pakken we weer volledig uit!!!!!

Na een week uitpakken en een zorgvuldige selectie is het dan zover. De komende 4 weken genieten van al dat moois! Wij snappen dan ook niet dat er mensen zijn die pas de dag voor |Kerst een boom gaan halen!!! Dan heb je er toch veel te kort plezier van???? Dan is al dat werk praktisch voor niets geweest, toch???

Nou jongens, geniet van deze gezellige periode !!

  
 
hans.peggy@villahortensia.nl