VILLA HORTENSIA
NIEUWTJES
KLEINKINDEREN
JOCK & PEBBLES
Puppy Jock
Puppy Pebbles
mei 2011
juni 2011
juli 2011
augustus 2011
september 2011
oktober 2011
november 2011
december 2011
jan./feb./mrt. 2012
apr./mei/jun. 2012
jul./aug. 2012
sept.-dec. 2012
jan./mei 2013
Met Otto 2011
Met Sennah & Nina
Met Nina & Duuc 2011
Met Nina & Duuc 2012
Met Nina & Duuc 2013
AZOREN 2012
CURACAO 2004
ZUID AFRIKA 2006-13
FAVORIETE LINKS
GASTENBOEK
 

                    

        Jock          

is een Grote Zwitserse Sennen, een reu en komt uit Düsseldorf, Duitsland. Hij is geboren op 22 maart 2011. Daar we op zoek waren naar honden met een enigszins vergelijkbaar karakter als de Berner Sennen en we toch ook iets anders wilden, is onze keus gevallen op dit ras. We wilden 2 honden, grote honden en geen totaal verschillend uitziende honden. Omdat de keuze voor in ieder geval 1 hond weer een Berner Sennen was, we de tekening van deze hond prachtig vinden, het speelse en ondeugende karakter van de Berner wat rust als tegenpool nodig heeft, was en is de Grote Zwitserse Sennen een perfecte keuze. 

De ouders van Jock zijn:

 

    Papa Barko  

   Mama Alina

Voordat we Jock op hebben gehaald en hij bij ons in huis kwam zijn we 2 keer naar Düsseldorf geweest om hem als puppy uit te kiezen en te bewonderen. Zijn volledige naam is Caruso-Jock, Caruso is de naam van de fokker omdat hij 's nachts als pup in zijn slaap nogal eens lag te dromen met de daarbij behorende "zingende" geluiden en daar hebben wij de door ons gekozen roepnaam Jock aan toe laten voegen.

De naam Jock komt uit ons favoriete vakantieland Zuid-Afrika. Het is de naam van een hond uit het boek "Jock of the bushveld". Een waargebeurd verhaal dat zich heeft afgespeeld in en nabij het Kruger National Park.

            

Monument Jock of the bushveld in het Kruger Park in Zuid-Afrika.

De eerste foto van Jock hebben we via de website van de vader van Jock. Hij was puppy nummer 8 van de 12 in totaal.

Met 4 weken kon je al zien dat het een rustig kereltje was. Lag rustig te slapen, drong zich totaal niet op in de groep, maar zorgde er toch wel voor dat ie niets te kort kwam. Zie het ruggetje van Jock tijdens het hier onderstaande papfestijn. Jock is de pup met het witte plukje haar op de kop.

                   

Met 7 weken werd Jock al een flinke vent. Hij moest immers 8 kilo wegen als hij een week later met ons mee naar huis zou mogen. Hij deed dus flink zijn best en is hiervoor met vlag en wimpel geslaagd. Hij woog precies 10 kilo op die dag. Linksonder drinkt Jock gezellig met mama water en rechtsonder, met roze dopneus, een nieuwsgierige knuffel die eraan toe was om de wereld te gaan verkennen.

 

 

 Nog een weekje en we mochten deze knuffel mee naar huis nemen, we konden niet wachten.

 Ook Jock was er klaar voor, 20 mei 2011 was het eindelijk zover.

     

  
 
hans.peggy@villahortensia.nl